Emmaüs zorggroep sluit netwerkcontract​
Dimension Data zal de komende vier jaar netwerk- en security-oplossingen leveren aan de Emmaüs zorggroep. Het contract omvat het beheer en onderhoud van de bestaande netwerk- en netwerksecurity-infrastructuur. Dit voor de 25 voorzieningen van de groep die verspreid zijn op 33 locaties, hoofdzakelijk in de provincie Antwerpen.
Emmaüs is een zorggroep die gezondheids- en welzijnszorg aanbiedt. De groep stelt 6100 mensen tewerk in een netwerk van meer dan 20 voorzieningen in de provincie Antwerpen waaronder algemene ziekenhuizen, geestelijke gezondheidszorg, ouderenzorg, ondersteuning van personen met een beperking en kinderdagopvang, bijzondere jeugdzorg, kinderzorg en gezinsondersteuning. Dimension Data zal de komende vier jaar netwerk- en security-oplossingen leveren aan de zorggroep. De scope omvat vijf luiken: netwerkmanagement, securitymanagement, aankoop van bijkomend materiaal, ad hoc-diensten en projecten. Daaronder valt een 24/7 dienstverlening, monitoring van de netwerk- en security­architectuur, incident management, problem management, asset management, capacity & performance management, ad hoc diensten en uitbreidings- en vernieuwingsprojecten.
Twee locaties met eigen datacenter De netwerkomgeving van Emmaüs omvat 25 zorgdiensten verspreid over 33 locaties in Vlaanderen waarvan twee locaties zijn uitgerust met een eigen datacenter. De zorggroep plant ook de bouw van een nieuw ziekenhuis, namelijk het AZ Sint-Maarten in Mechelen. De netwerk­omgeving betreft zowel de lokale IP LAN netwerkinfrastructuur op de verschillende locaties als de centrale netwerk en netwerk security infrastructuur in de twee datacen-ters. Daarnaast zal Dimension Data ook een VOIP-installatie beheren voor een drietal sites en in 2015 zal de IT-leverancier voor de hele groep een nieuwe internet access street aanleggen met nieuwe firewalls. “Dimension Data leverde in het verleden al diensten voor onze groep en over dat consultancy werk waren we zeer tevreden. Bovendien leverde Dimension Data een competitief voorstel in”, vertelt Conny Huysmans, ICT Directeur bij Emmaüs. De raamovereenkomst kan met 18 maanden worden verlengd.
DOSSIER: ICT​
Gebouwbeheer-
systemen in de zorg