Care News
Melchior Wathelet wordt CEO van Xperthis
Melchior Wathelet wordt met ingang van 1 juni 2015 voorzitter van het directiecomité (CEO) van de Xperthis Group en van Xperthis NV en zal afstand doen van zijn politieke mandaten. Ariane Magera wordt Director Xperthis Vlaanderen. Xperthis Group bestaat uit Xperthis NV, MIMS SA en CIGES SA, de filialen van de NRB Groep die gespecialiseerd zijn in ziekenhuisinformatica. Op 15 april start Melchior Wathelet bij de Xperthis Group als waarnemer. In die hoedanigheid heeft hij de gelegenheid om kennis te maken met de medewerkers en om contact op te nemen met de klanten van de drie filialen van de Xperthis Group​.
 
Think-Pink en Coiffure.org by UBK/UCB op zoek naar de langste paardenstaart voor Geef om Haar
Op maandag 27 april was er opnieuw de hoogmis van de Belgische kappers. In Heizel Paleis 10 in Brussel was er dan het Belgisch Kampioenschap voor kappers. Think-Pink en Coiffure.org by UBK/UCB organiseerden voor deze gelegenheid de wedstrijd ‘De Langste Paardenstaart voor Geef om Haar’ en waren daarom op zoek naar mensen die tijdens de knipdag die dan plaatsvond een heel lange paardenstaart wensen te schenken voor de strijd tegen borstkanker. Geef om Haar zamelt het jaar rond staarten van minstens 20 cm in om pruiken van te maken. Hierdoor kunnen vrouwen die het financieel moeilijk hebben tijdens hun behandeling, geholpen worden bij de aankoop van een pruik.
 
Ventilatie en zonwering zorgen voor gezondere lucht in rusthuizen
Het was recent nog in het nieuws: “De lucht in rusthuizen is ongezond”. Onderzoek bij 600 bewoners van verzorgingstehuizen in België, Denemarken, Frankrijk, Griekenland, Italië, Polen en Zweden toonde een effect aan van binnenluchtverontreiniging op de longgezondheid van de ouderen. Dankzij vraaggestuurde ventilatie en een efficiënte buitenzonwering, eventueel in combinatie met een intensieve nachtventilatie kunnen deze problemen voorkomen worden. Met zijn Health Care Concept® biedt RENSON® energiezuinige totaaloplossingen, die helpen om een gezond en aangenaam binnenklimaat te creëren in zorgcentra en ziekenhuizen. Dit concept bestaat uit 3 elementen waardoor het comfort in ziekenhuizen en zorgcentra op eenvoudige wijze geoptimaliseerd kan worden, ongeacht of het een grote renovatie en nieuwbouw of een kleine gevelrenovatie betreft: continue, gecontroleerde basisventilatie, intensieve ventilatie (nightcooling) en buitenzonwering.
 
Werner & Mertz Professional lanceert PROFESSIONAL TANEX Power 
TANEX power is een gebruiksvriendelijke, snel werkende en krachtige kunststofreiniger, die alle soorten vuil zoals “permanent markers”, minerale, dierlijke of plantaardige vetten, vingerafdrukken, nicotine, cosmetica-, roetresten, schoenpoets en losse metalen deeltjes eenvoudig en moeiteloos oplost.