Care News
Care Property Invest verwerft woonzorgcentrum te Lanaken
Care Property Invest meldt de ondertekening van de princiepsovereenkomst onder opschortende voorwaarden op 5 maart 2015 met het oog op de verwerving van 100% van de aandelen van de vennootschap VSP LANAKEN CENTRUM WZC. 
Deze vennootschap is eigenaar van een grond, en zal na toepassing van het recht van natrekking bij de voorlopige oplevering tevens eigenaar worden van een woonzorgcentrum gelegen te Lanaken met 122 vergunde rusthuisbedden. Het woonzorgcentrum, Drie Eiken, heeft een uitstekende residentiële ligging in de onmiddellijke nabijheid van het centrum van Lanaken in de provincie Limburg en is gelegen op wandelafstand van kerk, winkels, banken, apotheek,…. Ook met het openbaar vervoer is de site goed bereikbaar. De stedenbouwkundige vergunning werd reeds verkregen en de bouwwerkzaamheden werden gestart. De voorlopige oplevering van de werkzaamheden wordt verwacht voor eind 2016. Care Property Invest betaalt circa 19 miljoen EUR voor de verwerving van alle aandelen van de vennootschap VSP LANAKEN CENTRUM WZC.

GF: prefab badkamer in solid surface
In uitbreiding van het AquaLine gamma introduceerde producent van solid surface creaties GF uit Zonhoven een prefab badkamer volledig uitgevoerd in solid surface. Een compacte sanitaire cel die een toilet, wastafel en douche omvat. 
Het concept overtuigt door functionaliteit en de aantrekkelijke vormgeving. De module voldoet aan de meest strenge eisen op vlak van hygiëne en veiligheid. Een snelle en efficiënte oplossing voor bouw- en renovatieprojecten in de zorgsector. Maar evengoed voor toepassing in hotels, studentenhuizen, recreatiewoningen, sociale woningbouwprojecten. De gebruiksklare badkamer werd in primeur gepresenteerd, op de stand van GF en kunststofgigant VINK, op de vakbeurs Soins & Santé 2015. Een eenvoudige badkamer met een toilet, douche en wastafel compleet uitgevoerd in solids. Zo is de prefab unit van GF in het kort te omschrijven. Een product uit hun AquaLine gamma dat zich kenmerkt door een combinatie van esthetische en ergonomische vormgeving. De elementen zijn ontworpen volgens de principes van toegankelijkheid. Dat universeel design maakt de module uitermate geschikt voor een grote verscheidenheid van gebruikers in zowel het openbaar segment als in de privésfeer.
Miko neemt meerderheidsbelang in Kaffeautomater in Noorwegen
Miko, de op Euronext Brussel genoteerde koffieservice- en kunststofverwerkingsspecialist, verwerft een belang van 66 % in het Noorse koffieservicebedrijf Kaffeautomater AS. In 2014 behaalde Kaffeautomater met 8 medewerkers een omzet van 1,8 miljoen euro.
Kaffeautomater handelt vanuit de hoofdstad Oslo onder de naam A:KAFFE. Net als Miko focust het bedrijf zich op de out-of-home markt, waar koffie wordt gedronken buiten de eigen huiselijke sfeer, zoals kantoren, horeca en overheidsinstellingen. A:KAFFE concentreert zich op klanten in de kantorenmarkt, aan wie het koffiemachines verkoopt en daarbij een regelmatige afname van koffie bedingt. A:KAFFE staat ook in voor het onderhoud en de herstellingen van de toestellen. Het bedrijf is relatief jong en werd opgericht in 2007. De interesse om de Miko-groep te vervoegen heeft twee hoofdredenen. Enerzijds wordt de eigenaar bekoord door de koffie van hoge kwaliteit die Miko aanbiedt. Het ethische merk Puro speelt daarbij een hoofdrol. Anderzijds schept het feit dat Miko al succesvol aanwezig is in Scandinavië vertrouwen. De resterende 34 % van de aandelen die in handen blijven van de vorige eigenaar zijn onderworpen aan een aan- en verkoopoptie die ten vroegste binnen vier jaar kan worden uitgeoefend.
Materialise verbreedt haar aanbod in software oplossingen 
Materialise verbreedt haar aanbod in software oplossingen door de aankoop van CENAT, een dochteronderneming van de Test & Measurement Solutions Groep uit Hasselt. 
Deze transactie stelt Materialise NV (NASDAQ: MTLS) in staat om nieuwe softwareoplossingen voor kwaliteitscontrole toe te voegen aan haar open platform voor additive manufacturing, dat reeds volledig is uitgebouwd vanaf het proces van document voorbereiding tot aan volledige automatisering en controlesystemen. De hoog performante embedded software en processing power van de CENAT AM machine controlesystemen, die samen met Materialise ontwikkeld zijn, zullen de veeleisende kwaliteitssystemen en processen ondersteunen die nodig zijn om de correcte productie te verzekeren van geprinte onderdelen in onder meer de medische en de luchtvaart industrie. “We zijn zeer tevreden met de aankoop van CENAT door Materialise, ze zijn een perfecte match”, zegt Kurt Hensen, CEO en oprichter van de Test & Measurement Groep. “Deze aankoop zorgt voor uitstekende ondersteuning en verzekert de verwachte groei voor de CENAT embedded software platformen voor additive manufacturing controlesystemen.” “CENAT is zeer enthousiast om lid te worden van de Materialise groep”, zegt Stijn Schacht, oprichter en CEO van CENAT. “We hebben reeds zeer nauw samengewerkt met het Materialise R&D team tijdens de ontwikkeling van een AM machine controlesysteem en we kijken uit om de samenwerking verder te zetten vanuit Materialise. Daarenboven, door samen te werken met zulke vooraanstaande spelers in de AM industrie zullen we nog meer onze vooruitstrevende technologie, die een antwoord biedt op de groeiende vraag voor kwaliteit en reproduceerbaarheid, kunnen toepassen.
Zetes zorgt voor authenticatie van begunstigden ziekteverzekering
SNEDAI (de nationale organisatie van Côte d’Ivoire die administratieve en identificatiedocumenten uitgeeft) heeft Zetes gekozen als technische partner voor het registreren en produceren van de kaarten voor vier miljoen mensen die verzekerd zijn bij de CNAM (het nationale ziektekostenverzekeringsfonds). Het doel van dit project is om een efficiënte afhandeling te garanderen voor de leden van het vergoedingsfonds.
De Verenigde Naties heeft er herhaaldelijk op gewezen dat een universeel ziektekostensysteem een belangrijke rol zou spelen in de ontwikkeling van Afrika. In 2014 besliste de regering van Côte d’Ivoire, onder leiding van President Alassane Ouattara, om een universeel medisch verzekeringssysteem (CMU) in te voeren. Dit programma moet een oplossing bieden voor het feit dat een deel van de bevolking geen toegang heeft tot gezondheidszorg. De uitdaging was om het deel van de bevolking dat kan genieten van sociale voorzieningen drastisch te vergroten. Begin 2014 was slechts 5% van de Ivorianen verzekerd. Zetes zet de infrastructuur op voor de biografische en biometrische registratie van de burgers en de biometrische database, die de integriteit en eigenheid van de gegevens waarborgt. Vervolgens worden kaarten geproduceerd en gepersonaliseerd, die voldoen aan de veiligheidsnormen voor identiteitsdocumenten. Tot slot worden deze verspreid onder de begunstigden.


Dora & Claria lanceren twee smartphones voor blinden en slechtzienden
In Europa leven ruim 2,5 miljoen blinden en nog eens 26 miljoen personen met een visuele beperking. Tevens is 90 procent van de visueel beperkten ouder dan 65 jaar. Standaard smartphones voldoen niet aan de noden en wensen van deze grote doelgroep. 
Daarom hebben Doro, wereldwijd marktleider op het gebied van extreem gebruiksvriendelijke mobiele telefoons voor senioren, en Claria de handen ineen geslagen. Claria (ex-Telorion) is een bekroond producent van mobiele oplossingen voor visueel beperkte consumenten. Samen lanceren zij twee toestellen met functies die blinden en slechtzienden helpen hun smartphone nog beter te gebruiken.
Safety Science maakt uw veiligheid zichtbaar! 
Met de CPM-100 LABELPRINTER kan u zelf uw teksten en pictogrammen in meerdere kleuren printen en nadien in de gewenste vorm uitsnijden. Zo kan u tijd en geld besparen en uw processen verbeteren. De toepassingen gaan van veiligheidssignalisatie, leidingmarkering met de nieuwe GHS symbolen, het markeren van DECT telefoons, bedden, rolstoelen, en ander rollend materieel met barcodes of gegevens die rechtstreeks uit Excel komen tot draad- en kabelmarkering en taggen van kranen en afsluitingen. Ook voor bewegwijzering en directionele signalisatie is de CPM-100 onmisbaar, omdat u in een handomdraai duidelijke bordjes kan maken om de patiënten en de bezoekers de juiste weg te wijzen. Via de bijgeleverde software hebt u een uitgebreide bibliotheek van pictogrammen ter beschikking waaronder de nieuwste volgens ISO EN7010. Safety Science is uw betrouwbare partner voor de Lighthouse labelprinters en alle andere standaard signalisatieproducten, Lockout-Tagout programma’s, vloermarkeringen en weg- en parkingsignalisatie. Bezoek Safety Science op het VTDV Congres van 8 mei te Antwerp Expo op stand nr 354 of neem contact op voor een vrijblijvende demonstratie op www.safetyscience.be iGuana stelt gedetineerden te werk  
iGuana, een bedrijf dat oplossingen voor elektronisch documentbeheer en archivering voorziet voor de gezondheidszorg, is één van de weinige privébedrijven in België die gevangenisarbeid inzetten en openlijk promoten. Gezondheidszorgorganisaties beschouwen iGuana als een vertrouwde verdeler van o.a. de Medical Viewer-software.
“Veel bedrijven zijn zich er niet van bewust dat ze de mogelijkheid hebben om te werken met gedetineerden,” zegt Stephane Horta, CEO van iGuana. “Wij hebben vele jaren ervaring met werken met gedetineerden en wij bevestigen het grote succes van dit initiatief. We vinden dat we het rechtssysteem zijn werk moeten laten doen terwijl wij ons richten op het onze”, voegt hij nog toe. iGuana zet gedetineerden van de Leuvense Centrale Gevangenis in om een aantal taken in te vullen voor iGuana ScanFactory, een uitbestede dienst die documenten scant voor klanten van iGuana. De gedetineerden bereiden documenten voor zodat ze op hoge snelheid kunnen gescand worden: nietjes en paperclips verwijderen, documenten rangschikken, in dozen doen en klaarzetten voor verzending naar de ScanFactory-vestiging voor verdere verwerking. Op dit moment hebben gedetineerden al meer dan 300.000.000 pagina’s verwerkt voor iGuana. “Wij beschouwen alle 75 gedetineerden die werken voor iGuana als onze werknemers,” legt Horta uit. “Wij zijn een commercieel bedrijf, maar toch kiezen we ervoor om geen werk uit te besteden naar landen met lagere productiekosten. In plaats daarvan werken wij samen met de Belgische Federale Overheidsdienst Justitie en betalen wij onze gedetineerde werknemers een salaris volgens de Belgische wet. In ruil daarvoor leveren zij resultaat: ze zijn gedisciplineerd, doen hun werk graag en ze zijn volledig geconcentreerd op hun taken. Het is een win-winsituatie voor iedereen,” besluit hij. www.iGuana-DMS.com